A partir de 5 años

La princesa, el drac i el cavaller desarmat

Si després de llegir la ressenya et ve de gust comprar el llibre, pots comprar-lo a través d’aquest enllaç o de l’enllaç del final i col·laborar amb el petit comerç. ¡Gràcies!

Text i il·lustracions de Joan Turu

Editat per El Cep i La Nansa

A partir de 5 anys

«La llegenda que ara us explicaré veureu que no és tal com la coneixeu. Sé que us n’han narrat una versió diferent, un relat esbiaixat i ple de mitges veritats que té poc a veure amb el que realment va passar.»

Que ens canviïn el final dels clàssics ja és un fet habitual. Però que ho facin i et toquin el cor amb tanta sensibilitat potser no ho és tant.

I @joanturu n’és un expert, en tocar el cor amb les seves creacions, sempre amb missatges que neixen desde l’amor i el respecte més infinits.

Aquesta vegada, amb aquest àlbum il·lustrat novetat de l’any passat i que va tindre un èxit aclaparador, ens farà veure que els dracs hi son, i que la seva força destructora i generadora de patiment pot arrasar amb tot i tothom.

Bèsties amb un foc que, mentre hi lluitem, cada dia creix més i crema més fort i més ràpid.

Bèsties que, si viuen a prop, amenacen i destrueixen el nostre benestar.

Però i si, en comptes de respondre amb més violència, algú decideix aturar aquesta espiral i apuntar directament al cor per clavar-hi una llança d’amor?

En Jordi, el cavaller desarmat, ho te clar.

Matarà, sense vessar ni una gota de sang, de la forma més tendre i respectuosa, a la pitjor bèstia que mai ha existit. Acabarà per sempre més amb la seva amenaça.

Però la seva arma no crearà cap ferida. La seva arma no generarà més patiment. La seva arma indestructible mirarà directament al cor del drac per desfer, amb el calor d’una abraçada, tot el mal que viu atrapat dins seu i que, gràcies al poder de l’amor, trobarà la manera de sortir.

La llegenda, un nou 23 d’abril, es repeteix, però aquest cop el final l’escriu un altre. Un que d’amor en sap molt i que també sap que les històries i les llegendes populars contenen missatges i valors que, segles més tard, ja no ens representen.

És bo, i soc partidària, d’explicar els clàssics tal com els coneixem (amb aclaracions, si és necessari) perquè moltes vegades hi trobem valors implícits molt útils, però també m’encanta deixar veure als meus fills que poden escriure un altre final a les històries (sobretot, a les seves) perquè no acabin en batalla, i perquè no hi hagin guanyadors ni perdedors.

¡Feliç diada de Sant Jordi!

(Ja veieu, avui en català 🙂 )

Compra el teu llibre aquí

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s